петак, 26 октобар 2012
  • 26.10.2012. Подгорица

Правно насиље над Матицом српском у Подгорици

Након покушаја судских извршитеља да иселе и запечате просторије Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, у обавези смо да јавност упознамо са чињеницама у чијем свјетлу се овакав поступак судских органа показује као правно насиље. Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори изнајмила је просторије на Римском тргу у Подгорици од власника (Ауто мото савез Србије) који је своје власништво над просторијама потврдио правоснажном одлуком Врховног суда Црне Горе од 23. 11. 2010, под бројем 1590/10.

На основу тог судског епилога Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори приступило је адаптацији поменутог простора у сврху отварања модерне књижаре.

Сада се питамо да ли су одлуке Врховног суда Црне Горе још увијек валидне, и да ли постоји неки „виши судија“ од Врховног суда у Црној Гори, односно, да ли су и српске институције и њихова имовина у Црној Гори стављени изван закона?

Будући да се ради о очигледном правном насиљу јасно је да је правни власник до ових новонасталих власничких проблема дошао управо тиме што је своје просторије изнајмио Матици српској – Друштву чланова у Црној Гори, због чега му се јавно извињавамо.

Очигледно је да је цијела ствар конструисана у сврху отежавања и онемогућавања нормалног рада Матице и остваривања њених програмских циљева.

 

Потпредсједник Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори

доц. др Драго Перовић

Ви сте овде: Home Активности Хроника Правно насиље над Матицом српском у Подгорици