уторак, 15 мај 2012
  • 15.05.2012. Подгорица

Свечанa додјела стипендија за школску 2012. годину (видео)

Свечана додјела стипендија студентима Српског језика и јужнословенских књижевности и других студијских програма Универзитета Црне Горе организована је у оквиру трибине „Микрокозма“, четврте по реду, која се одржава у Књижари Матице српске.

Том приликом студенте су поздравили доц. др Драго Перовић, потпредсједник  Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, као и проф. др Јелица Стојановић и  проф. др Владимир Божовић: „Матица српска је већином својих активности усмјерена на ширење српске културе и науке. Начин да ту културу и науку промовишемо преко најмлађих представника, оних који су у досадашњем школовању показали најбоље резултате, јесте сигурно најефектнији. Стипендије нису решење кључних проблема студената у оваквој економској ситуацији, али свакако јесу дјелимична помоћ да остану на трагу оних резултата које су до сад постизали. Врло смо поносни на чињеницу да смо ове године додијелили већи број стипендија, бирали смо их по критеријумима успјеха на факултетима и њихових учешћа у досадашњим програмима и реализацији активности у Матици српској, како у Црној Гори тако и у цјелини.“

Студентима српског језика проф. др Јелица Стојановић и проф. др Лидија Томић уручиле су, поред стипендија, и веома значајне поклоне из досадашње издавачке дјелатности Друштва.

„Стипендије Матице српске које смо добили не значе само у материјалном смислу, већ дају наду да, поред наших породица, неко у овој држави брине о нама. Матица, поред стипендија, већ неко вријеме организује предавања професора, писаца, пјесника и нама то много значи јер имамо прилику да на тај начин употпунимо знања“, каже Марија Ненезић, студенткиња Одсјека за српски језик.

Матица српска, од прошле године, почела је са додјелама стипендија. За разлику од првих, када су стипендије биле само за студенте Српског језика, ове године су и студенти других факултета постали стипендисти. Подијељено је укупно педесет стипендија.

Медије

Ви сте овде: Home Активности Стипендије Свечанa додјела стипендија за школску 2012. годину (видео)