петак, 31 август 2012
  • 31.08.2012. Концерт, Подгорица

Партибрејкерси у Подгорици (видео)

На тераси Културно-информативног центра „Будо Томoвић“ одржан је концерт Партибрејкерса, као саставни дио регионалне турнеје у знак обиљежавања 30 година постојања овог бенда. Организатор концерта у склопу Подгоричког културног љета била је Матица српска  – Друштво чланова у Црној Гори.

Претходно је у Књижари Матице српске промовисана монографија којом су „Партибрејкерси” обиљежили три деценије на рок сцени. О монографији „Партибрејкерс, срце куца ту је” , поред Зорана Костића Цанета, говорили су и Њ. Е. амбасдор Републике Србије Зоран Лутовац и доц. др Горан Радоњић. Монографија у којој су садржане све пjесме и преко 200 фотографија приредио је Флавио Ригонат.

„Скоро три деценије живота Партибрејкерса су три деценије наших живота, и ова књига је као огледало Времена у коме видимо како се Цане и Антон мjењају из године у годину, заједно са нама...Тешко би било наћи неког на музичкој сцени ко је на свом почетку тако много обећавао, а онда, упркос свему, још више постигао. Први албум Парибрејкерса и данас је један од најснажнијих рок иступа у историји ове музике код нас.  Као једна од пар најутицајнијих југословенских плоча, својим базичним рокенрол звуком комбинованим са овдашњим уличним сленгом,  директно је одговорна за појаву гомиле аутентичних рок бендова широм земље, од средине осамдесетих па све до данас.  Наравно, они се никад нису одрекли свог пута нити његове моралне поруке – Партибрејкерси су наставили продубљујући исти звук све до најновијих времена, остајући често сами на попришту. Не знам шта може више бити симбол отпадничког рок става, изгледа и запитаности од Цанетовог незаборавног гласа и Антонове режеће гитаре. Као Rolling Stonesi и Led Zeppelin, и Партибрејкерси су створили своју митолошку слику, која стиже пре њихове музике, чинећи их познатим и тамо где се рокенрол не слуша, дали су нам наш архетип како рокенрол једино може да изгледа и звучи.“

Медије

Ви сте овде: Home Дешавања Мозаик Партибрејкерси у Подгорици (видео)