уторак, 24 јун 2014
  • 24.06.2014. Подгорица

Одржан концерт дјечјег црквеног хора Златица (видео)

Школску годину Дјечји црквени хор Златица крунисао је концертом у књижари Матице српске - Друштва чланова у Црној Гори. Извођењем хориста дириговала је Биљана Тапушковић, а на гитарама су их пратили Саша Јанковић и свештеник Бранко Тапушковић. Као инструменталиста показао се и млади виолиниста, члан хора, Матија Тапушковић.

Публика је могла да чује пјесме чланова хора Николине Чабаркапе, Матије Тапушковића и Теодоре Тапушковић. Теодорина пјесма "Крстим се" благословом митрополита црногорско - приморског Амфилохија биће овогодишња химна традиционалног Дјечјег сабора на Цетињу. Остатак композиција дјело су свештеника Бранка Тапушковића. 

Свештеник Бранко Тапушковић својим стиховима показао да одлично разумије што мучи дјечје душе када је у питању доживљај и разумијевање хришћанства. Публика је зато уживала слушајући пјесме "Химна", "Господ нама даје", "Молимо се", "Шта ће нама тамо неки Деда Мраз", "Радујмо се", "Осана", "Алергија", "Вјечна Дјево", "Почиње меч" и "Крстим се". На крају, Тапушковић је најавио да ће све ове композиције ускоро бити доступне ширем кругу, јер ће бити објављен CD.

Хор је настао 2010. године, каже диригенткиња Биљана Тапушковић, и броји око педесетак чланова.

"Хор чине дјеца која похађају вјеронауку при цркви Светог архангела Михаила у Дољанима. Углавном су то дјеца основношколског узраста. Но, имамо сада и чланова који иду у средњу школу. То су дјеца која су пјевала у хору и док су била млађа, и сада су само наставили", каже Биљана Тапушковић.

Диригенткиња додаје да пробе одржавају само викендом, јер преко седмице дјеца имају много других обавеза.

Медије

Ви сте овде: Home Дешавања Мозаик Одржан концерт дјечјег црквеног хора Златица (видео)