четвртак, 14 септембар 2017

ФОРМУЛЕ ЉУБАВИ – предавање Зоран Миливојевића

У четвртак, 28. септембра 2017. године у Књижари Матице српске, с почетком у 17.00 часова, др Зоран Миливојевиће одржаће предавање под називом Формуле љубави: човек између љубави и заљубљености.

Предавање организује Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори у сарадњи с Психополисом.

ДОБРО ДОШЛИ!

 

Зоран Миливојевић, др мед., је психотерапеут с дугогодишњом праксом у индивидуалној, партнерској и групној терапији. Први је у источној Европи стекао највиши степен интернационалног супервизора и едукатора Међународног удружења за трансакциону анализу (ИТАА), као и Европске асоцијације за трансакциону анализу (ЕАТА). Председник је Савеза друштава психотерапеута Србије, стручни директор Психополис института, Нови Сад, председник је ТА Центра – Асоцијације трансакционих аналитичара Србије, предавач на Интернатионал Трансацтионал Аналyсис Ацадемy.

Аутор је неколико изванредних уџбеника и књига од којих се издвајају књиге Емоције – Психотерапија и разумевање емоција (Психополис, 2007), Формуле љубави – Како не упропастити сопствени живот тражеци праву љубав (Психополис, 2008), Игре које играју наркомани – Трансакциона анализа проблематицног узимања дрога (Психополис, 2007). Заједно са неколико словеначких колега је објавио веома практичан и богато илустрован приручник Мала књига за велике родитеље (Младински дом Јарше, 2004; Психополис, 2007) велики словеначки хит о васпитању деце у којем је представљен Миливојевићев „мерцедес модел” који родитељима и васпитачима помаже да пронађу баланс у васпитању деце. У књизи Уловити љубав (Психополис, 2011) сабране су запажене колумне које аутор већ три године објављује у дневном листу Политика, а у књизи Психологике свакодневног живота (Психополис 2014) су колумне из Политике до октобра 2014.

На словеначком језику, осим Мале књиге за велике старше, објављене су и књиге Емоције – Разумевање чустев в психотерапији (Психополис, 2008), Формуле љубезни (Младинска књига, Љубљана, 2009) и Уловимо љубезен (Младинска књига, Љубљана, 2012), а исте књиге имају и своја издања у Хрватској: Формуле љубави (Мозаик књига, Загреб, 2009), Емоције (Мозаик књига, Загреб, 2010) и Мала књига за велике родитеље ( Знање, Загреб, 2009) и Уловити љубав (Мозаик књига, 2012).


На основу Миливојевићеве оригиналне и јединствене теорије емоција објављене у његовој истоименој књизи, Институт за криминологију Правног факултета у Љубљани објавио је приручник Знање о емоцијама за мање насиља у школама (уредник др Митја Муршић, Љубљана, 2011). Уз подршку Министарства за школство и спорт приручник је дистрибуиран свим школама у Словенији.

Оригиналност ауторове мисли уврстила га је у групу водећих светских ауторитета за психологију љубави окупљених око пројекта Леа Борманса The World Book of Love који је резултирао објављивањем Светске књиге о љубави (Психополис, 2014).

Коаутор је у уџбенику Психијатрија др Душана Кецмановића (1989), као и у књигама проф. др Љубомира Ерића: Психотерапија (Психополис, 2010), Сексуалне дисфункције и Психодинамика психотерапије.

Међународни је предавач који је имао предавања, радионице или на други начин презентирао на бројним међународним конгресима, семинарима и симпозијумима углавном у европским земљама, али и у Сједињеним Америчким Државама, Русији, Канади, Аустралији и Јужној Африци. Био је пленарни предавач на Првом евроазијском конгресу у Москви, 2013. као и на Седмом светском конгресу у Дурбану, Јужна Африка, 2014.

Ради у приватној пракси. Живи и ради у Новом Саду и Љубљани.

 

 

Ви сте овде: Home Издвајамо ФОРМУЛЕ ЉУБАВИ – предавање Зоран Миливојевића