Радно вријеме: 9.00−21.00, радним данима; суботом: 9.00−15.00 h

Римски трг 50/1

Подгорица, Црна Гора.

ПОЛИЕСТЕТИКА: ЧАСОПИС ЗА УМЈЕТНОСТ

ПОЗИВ ЗА СЛАЊЕ ПРИЛОГА

Редакција часописа за умјетност Полиестетика Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, позива ауторе да дају свој допринос оригиналним научним радовима и стручним приказима за први број за 2020. годину.

Полиестетика или полиестетичко образовање (од старогрчког πολυ [поли] за пуно и αισθησις [аистхесис] за перцепцију) је умјетничко–музичко–педагошки концепт који је настао у 20. вијеку у Хамбургу. У овом контексту, умјетност се преноси као функција која може постићи промјену свијести кроз промјену перцепције.

Тема првог броја ће бити Звук, текст, слика, сцена. Ова тема обухвата широк спектар питања која се везују за умјетничке теме и методологије у свим умјетностима и областима везаним за умјетност.

Пријаве, које укључују име(на) аутора, наслов рада и апстракт дужине до 300 ријечи, на српском или на једном од свјетских језика, потребно је послати Редакцији часописа до 15. октобра 2019. године. Након што рецензира пријаве, Редакција ће послати потврду пријема апстракта у року од двије седмице. Готове радове потребно је послати до 15. децембра 2019. године; радови ће потом бити рецензирани, а њихове завршне верзије, са евентуалним измјенама, према примједбама или сугестијама рецензената, потребно је послати Редакцији до 1. јануара 2020. године.

Пријаве и апстракте можете послати на адресу [email protected].

Марија Тошић,

главни уредник