Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

Општина Херцег Нови угостила полазнике Љетње школе српског језика

У четвртак, 25. јула, полазнике четврте Љетње школе српског језика свечано су примили предсједник Општине Херцег Нови господин Стеван Катић и предсједник Скупштине Општине Херцег Нови господин Иван Отовић.

У свом обраћању предсједник херцегновске скупштине Иван Отовић полазницима је пожелио добродошлицу и истакао задовољство што ће завршни дио Љетње школе српског језика бити организован у Херцег Новом.

„Ми као локална самоуправа, између осталога, водимо рачуна да чувамо и његујемо наш српски језик. Захваљујем Матици српској што се српски језик учи, што се српски језик чува и сматрам да је то прави начин на који нашу културну баштину можемо да подијелимо са другим народима и другим државама“, истакао је Отовић.

На пријему приређеном у Општини Херцег Нови полазницима су уручени пригодни поклони, а у знак дубоке захвалности за помоћ у организацији Љетње школе српског језика, предсједник нашег Друштва проф. др Јелица Стојановић и члан извршног одбора Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори проф. др Душан Крцуновић уручили су на поклон предсједнику Општине Херцег Нови и предсједнику Скупштине Општине Херцег Нови макете ловћенске капеле и популарна Матичина издања.

Полазници ће у Херцег Новом боравити четири дана. Ту ће бити организован и завршни тест из српског језика, као и свечано затварање овогодишње Љетње школе.