Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

Затворена четврта Љетња школа српског језика

Четврта по реду Љетња школа српског језика у Црној Гори је затворена у Херцег Новом. Након што су наши полазници успјешно положили завршне тестове из српског језика, уприличено је и свечано додјељивање сертфиката.

Том приликом, испред Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори обратила се проф. Марија Јелић, а предсједник нашег Друштва проф. др Јелица Стојановић полазницима је уручила сертификате, а онима који су помогли рад овогодишње Љетње школе српског језика захвалнице. Поред њих, полазницима су се обратили и предсједник Скупштине Општине Херцег Нови Иван Отовић и савјетник предсједника Општине Никшић за туризам и вјерска питања Миљан Мијушковић. На крају вечери присутнима су се обратили полазници Марко Дориго из Италије и Олга Шевченко из Русије, који су изразили велику захвалност организаторима и истакли да из Црне Горе у своје земље носе прелијепе утиске и нова знања, не само из српског језика и културе, већ цјелокупне наше традиције.

Предсједник Скупштине Општине Херцег Нови Иван Отовић се у свом говору осврнуо на богат историјат овог града, као и на знамените људе који су у њему живјели и стварали. Такође је нагласио да је Општина Херцег Нови веома задовољна што је имала прилику да угости полазнике Љетње школе, а Миљан Мијушковић, савјетник предсједника Општине Никшић за вјерска питања и туризам је поздравио све присутне и истакао да је Општина Никшић увијек вољна да помогне и подржи овакве и сличне пројекте, те најавио наставак нашег успјешног сарађивања.

Овом приликом желимо да се захвалимо за несебичну помоћ и подршку у организацији овогодишње Љетње школе српског језика сљедећим институцијама и појединцима:

– Општини Никшић, предсједнику Марку Ковачевићу

– Општини Херцег Нови, предсједнику Стевану Катићу

– Општини Плужине, предсједнику Слободану Делићу

– Предсједнику Скупштине Херцег Нови Ивану Отовићу

– Потпредсједнику Општине Херцег Нови Милошу Коњевићу

– Туристичој организацији Никшић, директору Митру Бараћу

– Савјетнику предсједника Општине Никшић за туризам и вјерска питања Миљану Мијушковићу

– Манастиру Острог, игуману Сергију Рекићу

– Манастиру Пива, јеромонаху Јефтимију Шкулетићу

– Црквеној општини Никшић

– Епархији будимљанско-никшићкој

– ЈУ „Захумље“, директору Миодрагу Чизмовићу

– Гордани Крцуновић

– Јовану Маркушу

– Парохији пивској, јереју Луки Цицмилу

– Манастиру Светог Луке у Жупи никшићкој

– Туристичком центру Дуримитор

– Акваријус кампу

– Радовану Сукновићу