Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

Мр Стеван Ђурђевић

ПМФ, Подгорица

Стеван Ђурђевић рођен је 29. јула 1988. године у Приједору, Република Српска, БиХ. Основну школу и Гимназију ,,Стојан Церовић” (природно-математички смјер) завршио је у Никшићу (Црна Гора), као добитник награде ,,Луча”.

Током основног и средњег образовања био је учесник такмичења из физике на регионалном, републичком и савезном нивоу, гдје је постизао запажене резултате. Био је учесник 38. Међународне физичке олимпијаде 2007. године у Исфахану, Иран.

На Физичком факултету Универзитета у Београду, на  смјеру Теоријска и експериментална физика (Б), дипломирао је 2016. године са просјечном оцјеном 8,93. Мастер студије завршио је 29.9.2017. на истом факултету са просјечном оцјеном 10,00 одбранивши мастер рад под називом ,,Утицај оријентације d-wave суперпроводника на Џозефсонову струју у спојевима са нехомогеним феромагнетом” под менторством доц. др Зорице Поповић.

Учествовао је у неколико пројеката који се тичу промоције науке у Црној Гори и Србији. Школске 2016/17. године радио је као наставник физике у основној школи. Запослен је на Природно-математичком факултету Универзитета Црне Горе као асистент на групи предмета квантне и класичне теоријске физике. Студент је докторских студија на Физичком факултету Универзитета у Београду на Катедри за физику кондензоване материје и статистичку физику.

Учествовао је у међународним и домаћим научним пројектима из области теорије кондензованог стања. Научна интересовања су суперпроводник-феромагнет хетероструктуре, јако корелисани електронски системи у ниским димензијама, тополошке фазе и графен. Течно говори енглески и италијански  језик, а служи се литературом на енглеском, италијанском и руском језику. Живи у Никшићу, ожењен је и отац је двоје дјеце.

Радови:

  1. Đurđević and M. V. Milovanović, Model interactions for Pfaffian paired states based on Chern-Simons field theory description, Phys. Rev. B 100,195303 (2019)
  1. V. Milovanović, S. Djurdjević, J. Vučičević, L. Antonić, Pfaffian paired states for half-integer fractional quantum Hall effect, Modern Physics Letters B 34 (21), 2030004 (2020)

Конференције:

  • Josephson junctions with d-wave superconductors through inhomogeneous ferromagnet, International Conference on Multi-Condensate Superconductivity and Superuidity in Solids and Ultra-cold Gasses, May 14−18. 2018, ICTP, Trieste, Italy
  • Josephson junction of d-wave superconductors through ferromagnetic barrier with noncollinear magnetization, School on quantum materials and Workshop on vortex behavior in unconventional superconductors, 7−12 October 2018, Braga, Portugal (in frame of COST action CA16218)