Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

Др Иван Радовић

Институт за нуклеарне науке “Винча”

Рођен је 23. јуна 1972. године у Чачку, Србија, где је завршио основну школу и Гимназију. Носилац је Вукове дипломе (и у основној школи и у Гимназији), као и бројних награда са такмичења из математике и физикe. Дипломирао је 13. јула 1999. године на Физичком факултету Универзитета у Београду, смер Теоријска и експериментална физика, са просечном оценом 9.17 у току студија, и оценом 10 на дипломском раду.

Од 10. августа 1999. године запослен је у Лабораторији за атомску физику Института за нуклеарне науке “Винча”. У периоду од новембра 2002. до новембра 2004. године боравио је, у оквиру пројекта COCOP, на специјализацији у Лабораторији за металуршку физику CEA (Commissariat à l’Énergie AtomiqueSaclay, у Француској. Магистрирао је 18. априла 2005. године у оквиру последипломских студија на Физичком факултету Универзитета у Београду, смер Експериментална физика кондензованог стања материје, са просеком 9.80 у току студија.

На седници Научног већа Института “Винча”, одржаној 22. септембра 2005. године, изабран је у истраживачко звање истраживач-сарадник. Докторирао је 23. октобра 2008.године на Физичком факултету Универзитета у Београду. На седници Комисије за стицање научних звања Министарства за науку и технолошки развој Републике Србије, одржаној 08. априла 2009. године, изабран је у научно звање научни сарадник. На седници Комисије за стицање научних звања Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, одржаној 27. фебруара 2013. године, изабран је у научно звање виши научни сарадник.

Рецензент је у врхунским међународним часописима Plasmonics и Physics Letters A. На позив професора Ali Eftekhari-ја, председника Америчког нано-удружења (American Nano Society), у мају 2011. године постаје члан тог престижног удружења. Аутор је великог броја радова у врхунским међународним часописима. Посебно треба издвојити 5 радова у престижним врхунским међународним часописима, 4 рада у Physical Review B и 1 рад у Physical Review A. Радови су му цитирани (без самоцитата) преко 100 пута у престижним врхунским међународним часописима: Surface Science Reports, Nano Letters, Materials Science and Engineering R, Physical Review Letters, Nanoscale, Chemical Communications, Scientific Reports, New Journal of Physics, Physical Review B, Nanotechnology, Applied Physics Letters,…

На позив блаженопочившег протојереја-ставрофора хаџи-Љубодрага Петровића учествује у раду Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке од обнављања његовог рада, 1998. године.

Одликован је Граматом од стране блаженопочившег Патријарха српског Павла, 20. маја 2007. године, за “показану несебичну љубав према нашој Светој Цркви и уложен десетогодишњи труд у раду Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке”.

Аутор је књиге “Његош изнад Ловћена”, штампане 2013. године у издању Источник-а, угледне издавачке установе Епархије канадске Српске Православне Цркве, поводом 200 година од рођења Петра II Петровића Његоша, Владике и Господара Црне Горе и Брда.