Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

Посјета Ивице Дачића Матици српској у Црној Гори – Видео

Министар спољних послова и први потпредсједник Владе Републике Србије господин Ивица Дачић, у пратњи амбасадора Србије у Црној Гори др Зорана Бингулца, посјетио је Матицу српску – Друштво чланова у Црној Гори.

Господин Дачић се на састанку са проф. др Јелицом Стојановић, предсједником Матице српске – Друштава  чланова у Црној Гори, и члановима предсједништва Матице, упознао са досадашњим радом, као и даљим плановима.

Министар Дачић је поздравио досадашње резултате, те најавио подршку за даље активности Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори. Посебно је најавио продубљивање сарадње са институцијама науке и културе у Србији, као и омогућавање континуиране подршке од стране Владе Републике Србије.

Након састанка г. Дачић је са руководством Матице српске у Црној Гори обишао просторије Књижаре Матице српске, увјеравајући се и сам зашто се књижара профилисала као прворазредни културно-научни центар не само за Србе, већ за све добронамјерне поштоваоце и творце културних и научних вриједности.