Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

ПРОМОЦИЈА ИК „АГАПЕ“ У НИКШИЋУ

У организацији Духовног центра Преподобног Исаије од Оногошта, Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, Слово љубве из Бара, у Парохијском дому у Никшићу је, у оквиру „Дана Светог Василија Острошког“, у четвртак 10. маја 2018, одржана трибина „Свједочење истине“ − промоција књига ИК „Агапе“.

У име организатора обратио се протојереј Слободан Јокић, архијерејски намјенсик никшићки, истичући да је посебна част у „Данима Светог Василија Острошког“ угостити троје дивних људи, какви су:  Александра Нинковић Ташић, Арноа Гујона и Александра Гајшека.

протојереј Слободан Јокић

Александра Нинковић Ташић је 2016. проглашена за личност године. Отргнула је из нашег заборава Михаила Пупина, показала га, прије свега, нама, а онда и цијелом свијету. Предсједник је Образовно-истраживачког друштва „Михаило Пупин“, а са великим трудом и радошћу, ненаметљиво, темељно спаја вјеру и науку, водећи се Пупиновим ријечима да је наука учинила бољим хришћанином.

Арно Гујон, чије представљање је изазвало дуг и срдачан аплауз бројне публике у Парохијском дому у Никшићу, је Француз који за себе каже да је Србин. Велики човјекољубац, хуманитарац, оснивач и директор организације „Солидарност за Косово“ са којом обилази и помаже, тјеши народ на Косову и Метохији, а онда иде у свијет и показује праву истину и страдалност нашег народа. Добитник је Ордена „Светог Владика Николаја Жичког“.

Александар Гајшек, новинар, водитељ, истраживач, преводилац, боготражитељ, чији се живот промијенио одласком у Хиландар. Од тада је продубио своју жеђ за истином, трагање за одговорима, кроз све то и кроз свој рад у познатој емисији „Агапе“ постао наш савремени мисионар.

Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, Духовни центар Преподобног Исаије од Оногошта и Слово љубве, у знак сјећања на духовну гозбу коју су нам приредили гостовањем у Никшићу, даривали су их пригодним поклонима.

Хероју нашег доба, Арноу Гујону, човјеку који је читав свој живот посветио  српском народу на Косову и Метохији, захвалницу је, овом приликом, у име Словенског културног центра из Никшића,  уручио Велимир Касалица.