Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

ПРЕДСТОЈЕЋЕ АКТИВНОСТИ

Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори организује више културних и научних  програма у предстојећем периоду:

  • У сриједу, 20. фебруара одржава се вече под називом МОЈА ЋИРИЛИЦА, а поводом обиљежавања 21. фебруара − Међународног дана матерњег језика. Вече ће се одржати у Никшићу, у Друштву црногорско-руског пријатељства „Свети Ђорђе“, с почетком у 19.00 часова.
  • У четвртак, 21. фебруара, у Свечаној сали Филолошког факултета у Никшићу, с почетком у 13.00 часова предвиђено је Гостовање Слободана Владушића, једног од најцјењенијих аутора савремене српске књижевности и књижевне науке.
  • Ауторско вече Слободана Владушића, односно, представљање његових најновијих књига Велики јуриш (роман), Књижевност и коментари. Упутство за оружану побуну и Орфеј и запушач. Упутство за употребу поезије након Елиота и Валерија, биће уприличено, такође, у четвртак, 21. фебруара у Књижари Матице српске, у Подгорици, с почетком у 20.00 часова.
  • Крајем мјесеца, 27. фебруара, настављамо са радом Интердисциплинарне трибине Bios Theoretikos. Овога пута, гост је млади историчар Томаш Дамјановић. Трибина ће се одржати у Књижари Матице српске, у Подгорици, с почетком у 19.00 часова.
  • Представљање ИК Catena mundi, као и књиге Звонари слободе: Михајло Пупин и Владика Николај, одржаће се у Никшићу 4. марта, односно у Подгорици 5. марта. Исти програм, биће реализован у Бару и Будви.
  • Током марта, у Никшићу и Подгорици, биће промовисана и најновија пјесничка књига Радинка Крулановића Ad fontes.

Подсјећамо да су у току и два Конкурса које је Друштво расписало: Конкурс за објављивање најбоље књиге поезије, односно књиге прозе; Конкурс Наш патријарх Павле.

Радио СВЕТИГОРА: О конкурсу НАШ ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ говори проф. др Јелица Стојановић

КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ ПРОЗНИ И ПЈЕСНИЧКИ РУКОПИС