Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

СТУДЕНТИ СРБИСТИКЕ НА САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ

Захваљујући подршци Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори студенти СП за српски језик и јужнословенске књижевности из Никшића, од 27. до 30. октобра 2022. године, боравили су у Београду поводом посјете 65. београдском сајму књига.

Имали смо прилику да будемо дио овог значајног догађаја у свијету књижевности и одаберемо литературу у складу  са властитим афинитетима. Осим посјете сајму, присуствовали смо презентацији ,,Културно-историјско наслеђе Никшића кроз ,,Љетњу школу српског језика“ чији су организатори Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори и Туристичка отганизација Никшић. Слободно вријеме искористили  смо да прошетамо и посјетимо знаменитости Београда, стекнемо нове успомене и утиске вриједне памћења, казала је студенткиња Теодора Чукић.

Одлазак на овакав догађај као што је београдски сајам књига много значи сваком студенту књижевних наука. Били смо у прилици да се упознамо како  са новим, тако и старим насловима, едицијама, издањима. Осим тога, присуствовали смо и предавањима која имају за циљ промовисање српског језика и књижевности, што представља посебан догађај за студенте, истиче студенткиња Ксенија Ђукић.

Још један октобар и још један сајам књига. Као и сваке године, ми, студенти Студијског програма за српски језик и јужнословенске књижевности, стални смо посјетиоци овог догађаја. Могућност спајања корисног и лијепог студенти су и овог пута искористили на најбољи начин. Након доброг избора књига, одлушаних квалитетних предавања, сваки слободан тренутак искористили смо уживајући у љепотама града Београда и свим могућностима које нуди младим људима. Богатији за још једно искуство, срећни смо и већ сада се радујемо поновном одласку, закључује студенткиња Теодора Вујачић.