Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

ЗАВРШНА НЕДЈЕЉА ЉЕТЊЕ ШКОЛЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Завршна недјеља Љетње школе српског језика отпочела је са предавањем професора Душана Крцуновића. Након предавања услиједио је и излет током којег су посјећени Капетаново језеро и Лукавица.

Лукавица, Капетаново језеро

Петнаестог дана полазници Љетње школе српског језика су били гости на црквеном сабору у Кличеву. Такође, проф. др Лидија Томић и др Радоје Фемић одржали су предавање на тему ,,Српски језик и књижевност у образовном систему у Црној Гори”.
Наредног дана полазници Љетње школе српског језика су стигли у Будву гдје их је у хотелу Словенска плажа дочекао Александар Божовић из Туристичке организације Будва и пожелио им добродошлицу и угодан боравак у граду. Поред наставе из српског језика, организована је и пјешачка рута Старим градом током које су учесници Љетње школе упознати са значајним мјестима и њиховом историјом.

Полазници у обиласку Старог града у Будви

Седамнаестог дана Љетње школе полазници су имали прилику да чују и предавање мр Босиљке Томић Держирол, као и да обнове градиво и утврде своја знања пред тестирање које је одржано сљедећег дана.

Након успјешно завршених тестова полазници су имали слободан дан током којег је било уприличено и крстарење Будванском ривијером, као и завршна свечана вечера у ресторану Јадран приликом које им је предсједник Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори проф. др Јелица Стојановић уручила сертификате.

Полазници са урученим сертификатима

У име организатора обратио се професор доктор Драго Перовић који се захвалио свим учесницима Љетње школе, као и сарадницима у организацији и најавио и нову Љетњу школу српског језика за сљедећу годину. Осим професора Перовића, обратили су се и у име суорганизатора предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић, замјеник директора Туристичке организације Будва Никола Краљ, представница Амбасаде Републике Србије у Црној Гори Јелисавета Чолановић и испред Удружења Пријатељи Никшића мр Босиљка Томић Держирол.