Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

Члановима Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори уручене захвалнице за допринос српској култури

И ове године је у Никшићу достојанствено и у духу велике хришћанске љубави дочекан и обиљежен Дан Светог Василија Острошког који се однедавно обиљежава као и слава града под Требјесом.

Након што је храмовна и градска слава обиљежена традиционалном свенародном литијом коју су предводили митрополит црногорско-приморски Јоаникије, епископ будимљанско-никшићки Методије, епископ милешевски Атанасије, еписког дизелдорфски и све Њемачке Григорије, епископ источно-амерички Иринеј, епископ буеносајерски и јужноамерички Кирило и епископ захумско-херцеговачки Димитрије, за госте је уприличена трпеза љубави у парохијском дому.

Том приликом додијељене су и захвалнице члановима Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори проф. др Богољубу Шијаковићу и проф. др Драгу Перовићу „за вишедеценијски предани рад на пољу унапређења и заштите српске просвете, културе и духовности у Никшићу и на читавом српском културном простору“. Признање је уваженим универзитетским професорима уручио предсједник општине Никшић Марко Ковачевић.

Захвалница нашим члановима представља изузетно признање и за нашу културну организацију и њену активност на пољу очувања српског културног и националног идентитета, нарочито имајући у виду да је допринос остварен у неповољним и тешким времена за српски народ у Црној Гори.