Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

Породица Кујунџић даровала књиге Библиотеци Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори

Библиотека Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори биће богатија за још један вриједан легат. Брачни пар тихих и широкогрудих добротвора – пензионисана професорица српског језика и књижевности Василија и њен супруг Вања Кујунџић – поклонили су нашој библиотеци у отварању неколико стотина књига из разних области, страствено сакупљаних током заједничког живота и успјешне професионалне каријере. Овим дародавством, на које нас је навикао угледни брачни пар Кујунџић, наш библиотечки фонд је значајно проширен па ће никшићки љубитељи књиге, ђачка и студентска омладина имати прилику да се увјере у истанчани осјећај за литературу и широка интересовања људи из периода када се књига високо цијенила, а породична библиотека била драгоцјенија чак и од “породичног есцајга” који се схватао као еталон вриједности.

У знак захвалности приложницима вриједних и ријетких књига, проф. др Драго Перовић је у име Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, уз пригодне и присне ријечи, уручио брачном пару Кујунџић захвалницу и макету Његошеве капеле на Ловћену.

Легат Кујунџића је четврти у фонду растуће библиотеке која ће наставити да се проширује легатима знаменитих људи из Никшића, Црне Горе, Србије и Републике Српске.