Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

Објављена књига „Суматраизам у језику” Гордане С. Јањушевић Лековић

Недавно је из штампе изашла књига Суматраизам у језику: Синтаксичке и стилске структуре у дјелу Милоша Црњанског чији је издавач Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори.

Др Ивана Раловић, научни сарадник Института за српску културу у Лепосавићу, о овој значајној лингвостилистичкој студији наводи сљедеће:

„Монографија Гордане С. Јањушевић Лековић вишеструко је припремана претходним истраживањима (одбрањен докторат) и додаћу вишедеценијском, позорношћу ауторке на опус Милоша Црњанског (награда Стражилово ауторки је уручена 1990. године за најбољи студентски рад о делу великог писца); има несумњив интердисциплинарни значај јер су се у једној жижи сустигли концентрација над једним опусом и озбиљна акрибичност, завидна ерудиција и академизам. Добро осмишљена  и конципирана, научно утемељена, са одабиром релевантне научне литературе, монографија о синтаксичким и стилским структурама у делу Милоша Црњанског писана је питким језиком, те ће тако бити од користи теоретичарима, предавачима и студентима који се баве стилистиком, лингвостилистиком и књижевном теоријом и анализом; биће, верујемо, радо бирано штиво и шире читалачке јавности“.