Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

СРПСКЕ СТАЗЕ У СКАНДИНАВИЈИ

Промоција

Рогамско-пиперска парохија

срдачно вас позива на књижевно вече 

СРПСКЕ СТАЗЕ У СКАНДИНАВИЈИ

Тихомир Барбуловић

Учесници:

протопрезвитер Предраг Шћепановић, архијерејски намјесник подгоричко-даниловградски

парох пиперски Владимир Милуновић

аутор Тихомир Барбуловић

рецитатор Милован Марковић

солиста Милена Јовићевић (виола)

Четвртак, 17. март 2022. године, у 19 сати

Књижара Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, Подгорица, Римски трг 50/1

 

ДОБРО ДОШЛИ

Својом књигом Тихомир Барбуловић показује и доказује, отима забораву и пише да тамо негде на северу, још увек постоје Срби који су, иако далеко, толико душом близу Наше Србије да је могу дотаћи и осетити. Можда то и није она Србија коју ми из расејања сањамо, но сигурно је то Наша Србија, она која постоји у сваком од нас. 

Књига „Српске стазе у Скандинавији” – “Прилози за историју српског исељеништва у Скандинавији” је најпре потресно сведочанство северне Голготе српске.

Аутор прати судбину скандинавских Срба од операције „Викинг“ преко шведског „Крвавог пута“ изнад Поларног круга и злогласног „бејсфјордског кроса“, па све до данашњих времена.

Барбуловић пише занимљиво и емотивно, поучно, бритко и тачно. Одлично документована, књига је сведок једне епохе и мала лекција српске модерне историје.

Читалац ће брзо схватити да књига Тихомира Барбуловића говори и о оној Србији које засада нема, али коју нису престали да слатко сањају сви Срби од Владивостока до Ванкувера и од Хилерода до Кејп Тауна, а све у нади и вери да ће се управо та Наша Србија, ако је сањамо и замишљамо, једног дана и отелотворити.

др Рајко Корња