Радно вријеме: 10.00−17.00, радним данима

Булевар Станка Драгојевића бб

Подгорица, Црна Гора.

РЕАГОВАЊЕ НА НЕИСТИНИТЕ ОБЈАВЕ ПОСЛАНИКА НЕБОЈШЕ МЕДОЈЕВИЋА

Реаговање Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори на неистините објаве посланика Небојше Медојевића

Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, несумњиво једна од најугледнијих институција српске културе код нас, често је неосновано нападана од претходног режима, али мало када тако брутално као што је то учинио господин Небојша Медојевић, и то у тренуцима очекиване постизборне релаксираности.
У свом напису на фејсбуку предсједник Покрета за промјене обрушио се на наше Друштво неистином да је наш простор за библиотеку у Никшићу купљен од таште предсједника Извршног одбора Друштва проф. др Владимира Божовића. Овим путем желимо да са осјећајем огорчења одбацимо злонамјерну и неистиниту тврдњу господина Медојевића. Овај пословни простор у строгом центру Никшића Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори је купила по изузетно повољним условима (210 евра по квадратном метру) и то од Хипотекарне банке АД Подгорица, плативши га, новцем из буџета Републике Србије који је за ту намјену опредијељен.
Господин Медојевић, случајно или не, али свакако неистинито, господина Божовића назива „шефом Матице српске“ што он никада није био нити је на било који начин учествовао у одлуци о куповини предметног простора.
Уз подсјећање господина Небојше Медојевића да је, као јавна личност, обавезан да се служи истином и чињеницама, позивамо га да се јавно извини Матици српској – Друштву чланова у Црној Гори због изнијете неистине. У противном, бићемо приморани да у редовној судској процедури докажемо неистинитост његових тврдњи, уз све консеквенце по кредибилитет туженог, који иначе годинама обезбјеђује своје мјесто у парламенту и уз помоћ бирача српског идентитета и културног насљеђа које Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори штити и његује својим научним и културним дјеловањем.

У Подгорици, 7. новембра 2020.
Предсједник Матице српске –
Друштва чланова у Црној Гори
проф. др Јелица Стојановић