Радно вријеме: 9.00−21.00, радним данима; суботом: 9.00−15.00 h

Римски трг 50/1

Подгорица, Црна Гора.

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У РАДИОНИЦАМА

Поштовани,

обавештавамо да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије основало Научно-образовни центар „Вук Караџић“ у Тршићу, који је почео са радом 2018. године. Овај центар планира да и ове године организује радионице из области Лингвистике, Историје српске културе и Фолклористике за надарене ученике средњих школа Републике Србије уз поштовање свих епидемиолошких мера. Ове Године Министарство просвете , науке и технолошког развоја Републике Србије позива и ученике из дијаспоре чији је матерњи језик српски језик, као и оне који на било који начин изучавају српски језик, да узму учешће у радионицама.

Реализација наведених програма предвиђена је за:

–        од 18. јула до 01. августа 2021. године  – Лингвистика;

–        од 01. августа до 14. августа 2021. године – Историја српске културе и Фолклористика.

Потребно је да заинтересовани ученици, најкасније до петка 28. маја 2021. године, попуне упитник који се налази на сајту Центра https://okcvukkaradzic.edu.rs/ ОБАВЕЗНО  попуњен упитник пошаљу електронским путем на адресу : [email protected].

Овде можете пронаћи детаље у вези са радионицама. https://okcvukkaradzic.edu.rs/aktivnosti/radionice.

За додатна обавештења, заинтересовани кандидати могу да се обрате Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом.

НАПОМЕНА: За полазнике радионице из Црне Горе путне трошкове сноси Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, а остале трошкове сноси организатор.