Радно вријеме: 9.00−21.00, радним данима; суботом: 9.00−15.00 h

Римски трг 50/1

Подгорица, Црна Гора.

ДАР БОЛНИЦИ У БРЕЗОВИКУ

Матица српска − Друштво чланова у Црној Гори поклонила је болници за плућне болести „Др Јован Булајић“ у Брезовику код Никшића књиге, како би ова престижна здравствена установа на квалитетан начин попунила свој библиотечки фонд.

  • Почаствовани смо и радосни што имамо прилику да будемо део стварања и обнављања библиотеке једне такве установе, као што је Болница за плућне болести у Брезвику код Никшића, препознатљива нашироко по великим стручњацима и великим људима. Људска и стручна помоћ је мелем за људске душе и тела. Са жељом да лековита и блага реч особља у Брезовику и реч књиге блажи и лечи дарујемо речи сабране у књигама које је са љубављу и пажњом пубилковала Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, казала је председник Матице проф. др Јелица Стојановић.

Директор болнице „др Јован Булајић“ др Предраг Пеђа Пејовић је захваљујући на дару изјавио да је радостан што у Брезовику долазе дародавци којима је циљ оплемењење и одуховљење болесника и болничког особља.

  • Лекарско знање само за себе није довољно уколико га не прати блага реч утехе и радовања, по чему је болница у Брезовику деценијама препознатљива. Отуда ће овај дар писане речи послужити на добро свима којима је здравље, телесно и духовно, циљ и задатак.

ИЗВОР: https://www.novosti.rs/c/crna-gora/vesti/999549/knjiga-kao-lek-dar-matice-srpske-drustvo-clanova-crnoj-gori-bolnici-brezoviku-kod-niksica?fbclid=IwAR16jGkdXCVFUoSgR7qJXK8oUwy30bdeq2JLUWsgRMMWI4Uq2cESPl-1Fj8