Радно вријеме: 9.00−21.00, радним данима; суботом: 9.00−15.00 h

Римски трг 50/1

Подгорица, Црна Гора.

ВЕЧЕ МЛАДИХ АУТОРА

Промоција

Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори

срдачно вас позива на

ВЕЧЕ МЛАДИХ АУТОРА

Учествују:  

Никола Маројевић

Стефан Синановић

Петар Ракочевић

Балша Вукчевић

 

Модератор: мр Милорад Дурутовић

 

Сриједа, 13. јун 2018. године, 20.00 часова

Књижара Матице српске, Римски трг 50/1, Подгорица

 

ДОБРО ДОШЛИ

Балша Вукчевић рођен је у Подгорици 1997. године, гдје завршава основну школу, а гимназију у Даниловграду. Студент је друге године на Студијском програму за српски језик и јужнословенске књижевности у Никшићу.

Петар Ракочевић је рођен у Подгорици 1997. године, гдје завршава основну школу. Гимназијалске дане проводи у Даниловграду. Kао матурант почине да пише поезију и прозне фрагменте. Данас је студент архитектонског факултета у Подгорици. Прошлогодишњи је добитник награде „Станко Симићевић“, а овогодошњи добитник треће награде Фестивала поезије младих у Врбасу. Објављиван је у српском часопису „Траг“, културном листу „Ћирилица“ и заступљен у Граматиковом избору поезије „Зелена неба у нама“. Тренутно ради на својој првој збирци поезије.

Никола Маројевић, професор филозофије, рођен у Никшићу 1992. године. Основну и средњу школу завршио у Никшићу. Дипломирао Филозофију на Филозофском факултету у Никшићу, када је одбранио рад „Појам егзистенција у дјелу Kарла Јасперса“. Тренутно ради као професор филозофије у оквиру програма стручног оспособљавања, у гимназији ЈУ „Стојан Церовић“. Учествује у бројним књижевним и научним секцијама, као што су НВО Центар за филозофска истраживања, МАПТ Удружење професора Филозофије, Дебатни Kлуб УЦГ. Један од представника Црногорске филозофске олимпијске делегације (IPO). Пише за бројне студентске интернет часописе као што су „Прометеј“, „Хрчак“, „Оксиморон“, „Агора“. Активно се бави писањем прозе од 2011. године када је објавио своју прву кратку причу.

Стефан Синановић (1995), гимназију завршио у Беранама, студент је завршне године на Студијском програму за српски језик и јужнословенске књижевности у Никшићу. Чланке, колумне и есеје објављује у електронским и штампаним медијима, као и на свом интернет блогу под псеудонимом Елзеар Буфије. Осим књижевности, писао радове о музици и филму. Пише поезију, али је досад није објављивао.